2019. július 21.

Everdell, a társasjáték, ahol csodák születnek

Everdell, a társasjáték, ahol csodák születnek

Everdell csodálatos völgyében, a torony magasságú fák szomszédságában valami nagyon készülődik. Az itt lakó erdőlakók közössége éppen azon munkálkodik, hogyan tudná kiterjeszteni és fejleszteni a birodalmát. Jó pár év eltelt már Everfrost Bellsong óta, és most új idők járnak, ahol a hódítás sem marad el. Nagy harc dúl az új területek elfoglalásáért. Az

Everdell társasjáték főhőse Te magad leszel és nem kisebb feladat jut neked mint, hogy vezesd a népedet. Épületeket kell építened miközben érdekes és életszerű karakterekkel találkozol majd.

Mozgalmas év előtt állsz és ahogy telik múlik az idő egyre ügyesebben fogsz mozogni ebben a világban és egyre több karaktert fogsz majd vendégül látni a világodban.

 

A játék célja

Egyetlen egy célod van az Everdell világában, hogy a te civilizációd legyen a legeredményesebb a környéken.

Csak rajtad múlik, hogy olyan fényesen ragyogsz majd, mint a nap az égen, vagy megfagysz a jeges téli Hold árnyékában.

Az Everdell - Az Örökfa árnyékában társasjáték hangulata

Dinamikus építőjáték lévén az Everdell egy igazi szervezést igénylő játék, ahol a karaktereket ügyesen és hasznosan kell mozgatnod ahhoz, hogy eredményes legyél.

A játék rövid menete

Az Everdell társasjátékban a játékosnak három lépési lehetősége van:

  1. Munkás elhelyezése és munkára kijelölése. Minden karakternek van egy kártyája, amin szerepelnek a karakter értékei. A munkások többféle dolgot végezhetnek, többek közt gyűjthetnek nyersanyagot is.
  2. Kártya kijátszása

Minden játékos építi a saját városát. Összesen 15 féle építő és erdőlakó kártya áll rendelkezésre. 5 féle kártya típus létezik a játékban: Utazó, Építő, Úti cél, Államirányítás és ingatlan.

  1. Felkészülés a következő évadra

A munkások visszatérnek a játékos bázisára, mialatt új munkások érkeznek a csapatba.

A játék téltől télig tart és az a játékos nyer, akinek a legtöbb pontszámú városa van.

Igazán egyedi és izgalmas játéknak ígérkezik az Everdell társasjáték. A világ számos pontján már be is gyűjtött jó pár díjat és jelölést:

Legyél Te is felfedező és nézd meg az Everdell társasjátékot a Játéktenger webáruházban.