2019. június 26.

STEP2, a kerti partik királya - 5 tipp a tökéletes kerti partihoz

STEP2, a kerti partik királya - 5 tipp a tökéletes kerti partihoz

 

Végre itt a nyár, és időnk nagy részét újra a természetben, a strandon, a vízparton vagy éppen a saját kertünkben tölthetjük. A kert ilyenkor második otthonunkká válik, ahová bármikor kiülhetünk egy limonádéval a kezünkben, és egyszerűen csak élvezhetjük a madárcsicsergést, a friss nyári szellőt. Hétvégente felbúgnak a fűnyírók, hogy este a barátokkal már frissen vágott fűvel a talpunk alatt grill partizhassunk, vagy a kert végében tábortüzet rakhassunk, és a pillecukor-sütés vagy a szalonna kenyérre csöpögtetése közben tábortűz körüli dalokra taníthassuk a gyerekeinket.

 

A gyerekek általában elvannak a kertben többedmagukkal, de hogy biztosan ne kelljen a szomszéd barátoknak korán hazamenniük a gyerekek nyűgössége miatt, jó, ha kialakítunk nekik a kertben olyan mesés kis helyeket és játéklehetőségeket, ahová el tudnak vonulni, ha már túl unalmas nekik a felnőttek társasága.

 

Homokozni jó

A kisebbeket akár órákig lefoglalhatja a homokozás, különösen, ha az a STEP2 nyári játszóhelyén történhet, amely összeköti a homokozót egy beépített asztalkával és paddal. Miközben mi nyársa tűzzük a különféle zöldségeket, húsokat az esti grillpartihoz, addig ők is elkészíthetik saját homokformáikat, készíthetnek homoktortát, mindenféle „ínycsiklandozó” ételt. A homokozás érzékszervi játék, hiszen a bőrt közben rengeteg inger éri, fejlődik a kézügyesség, a szókincs (hiszen egymással beszélgetnek közben), a logikus gondolkodás (pl. a homokvár felépítésével), sőt a homokozás a szerepjátékra, az érzések feldolgozására is lehetőséget ad, hiszen a gyerekek sok mindent eljátszhatnak a homokozóban.

Vizezés a kertben

A tikkasztó nyári délutánok ellen leginkább úgy tudunk védekezni, ha egy nagy medencében órákra elmerülünk. A STEP2 vízesés játszófal ugyan nem fürdésre való, de valami nagyon jót tud: maguk tervezhetik meg fantáziájuk szerint a vízesést, és kipróbálhatják, hogyan zúdul le azon a víz. Ráadásul nekünk, felnőtteknek sem árt, ha van egy vödör víz a közelben az esti tűzrakáshoz.

Igazi grillparti

Gondoskodjunk arról, hogy a gyerekeknek is legyen egy külön kis helyük, ahol együtt elfogyaszthatják az isteni grillezett ételeket a STEP2 hatszemélyes piknikasztalnál. A gyerekeknek szükségük van olyan dolgokra, amelyek csak az ő birodalmuk, ahol a felnőttek maximum csak engedéllyel jöhetnek be. Remek lehetőséget ad erre, illetve a szerepjátékra a STEP2 mesebeli házikója is, amely saját konyhával rendelkezik, ezért a gyerekek akár abban is elfogyaszthatják a finom vacsit, sőt akár el is „mosogathatják” a beszerelt csappal.

Egy kis „hűvös” a kánikulában

Milyen jó is lenne néha egy szempillantás alatt valamilyen hegyes vidékre kerülni, és ott vészelni át a meleg napokat! Egy kis fantáziával ez bármikor „megvalósítható”, a gyerekek képzeletben meghódíthatják a hegycsúcsot a STEP2 Alpesi hegymászás és csúszda segítségével, sőt még a panorámában is gyönyörködhetnek egy látcső segítségével.

Vidámpark a kertben

Ki mondta, hogy csak kerti partiban gondolkodhatunk? Akár vurslit is csinálhatunk a kertben! Merítsetek ötleteket a bejegyzésünkből, melyben régi, a kertben is könnyen megvalósítható vásári játékokat mutatunk be. Ha pedig igazi vidámparki élményt akartok nyújtani, a pattogatott kukorica készítés mellett hullámvasutazzatok a STEP2 házi hullámvasútján.

Ti is szeretitek a nyári kerti partik hangulatát? Milyen játékkal foglalják le magukat ilyenkor a gyerekeitek?