2019. május 5.

Egy anyuka tökéletes napja – 8 dolog, amit anyák napján igazából szeretnénk

 

Egy anyuka tökéletes napja – 8 dolog, amit anyák napján igazából szeretnénk

 

Az anyák és gyermekeik közti szoros kötelék már az anyaméhben elkezdődik. Az anyai szeretet feltétel nélküli, határtalan és örökérvényű, az anyák teremtik meg az otthont, keltik életre a családi hagyományokat. Egy anya életében a legnagyobb kincset azok a pillanatok jelentik, amelyeket gyerekével tölthet, de azért valljuk be őszintén: az anyaság olykor-olykor kimerítő feladat is egyben (főként 2-3 gyerek után), ami alól néha jó lenne csak pár óra erejéig megszökni, és feltöltődni.

 

Villásreggeli? Virágok és üdvözlőkártyák? Nem biztos, hogy anyukaként ezeknek a kedveskedéseknek örülnénk a legjobban egy olyan napon, amikor minket ünnepelnek. Drága apukák! Most megmutatjuk, hogy ezek helyett hogyan nézne ki egy ideális anyák napja:

 

#1. Titeket ébresztenek a gyerekek

Egy ideális vasárnapon titeket ébresztenek, a ti fejeteken ugrálnak a gyerekek. Persze csak halkan, minden nesz nélkül, hogy mi fel ne ébredjünk legszebb álmainkból. Végre egy éjjel, amit sikerült végigaludnunk! Egy ideális napon legalább 10-ig az ágyban maradhatunk, és a kávét is idekapjuk természetesen.

 

#2. Otthon hagyjátok anyát

A kellemes ébresztő után leviszitek a gyerekeket a parkba, a játszótérre, játszóházba, bárhová, és legalább 2-3 órára egyedül hagyjátok anyát, hogy azt csinálja, amihez kedve szottyan: rádiót hallgasson, tévét nézzen, olvasson, jógázzon, stb. Nem telefonáltok 5 percenként, ha kérdésetek van. Kivételesen bízzunk bennetek, megoldjátok valahogy.

 

#3. Elvisztek egy fürdőbe

Egy ideális napon kérés nélkül is elvisztek minket a kedvenc fürdőnkbe, és befizettek egy 60 perces lávaköves masszázsra. Miközben mi az élményfürdőben meditálunk, ti a gyerekmedencében játszotok a gyerekekkel, és persze testőrként vigyáztok testi épségükre!

 

#4. Az ebédre sincs dolgunk

Ma nem mi főzzük az ebédet, hanem ti. Sőt az sem baj, ha közösen elmegyünk egy étterembe, vagy ami még jobb, piknikezünk egyet a szabadban.

 

#5. Hagytok minket is játszani

Kár vitatkozni ezen: közös anyai tapasztalat, hogy mindig az apáknak jut a finomabbik szelet a gyereknevelésből. Ti kúsztok-másztok, szaladgáltok velük, ti tanítjátok meg biciklizni, veletek szeret a legjobban társasozni vagy építőjátékozni. Mi mindeközben pedig halálra aggódjuk magunkat, és persze egy csöppnyit irigyek is vagyunk, amiért ti ennyire jól kijöttök egymással. Egy ideális napon mi is szeretnénk a gyerekeink cinkosai, játszócimborái lenni, a házimunka helyett családi társasokkal játszani, Activity-zni, sztorikockázni, vagy csak simán labdázni a szabadban.

 

#6. Megszerveztek egy találkozót a barátokkal

Míg a gyerekek előtt nem kellett különösebb logisztikai érzék egy csajos találkozó megszervezéséhez, ma kivételes ajándék, ha végre sikerül összehozni valamit. Csodás meglepetés, ha ezen a napon sikerül sort keríteni erre is. Az már talán túl sok is a jóból, ha mindeközben kitakarítjátok a lakást – persze azért nem tiltakozunk ellene!

 

#7. Habfürdővel vártok

A nap megkoronázása, ha végén elmerülhetünk a habokban, miközben kedvenc zenénk szól a háttérben, és feldolgozhatjuk mindazt, amiben ma részünk volt. Örülünk az illatos illóolajoknak, vagy akár a saját készítésű So bomb fürdőbombáknak is, hiszen attól még, hogy felnőttünk, ugyanúgy rajongunk a csillogásért és az unikornisokért, mint lányaink.

 

#8. Hagytok minket aludni

Igen, igen, megint az alvás! Hab a tortán, ha az esti mesét és altatást ma a férjeink intézik, mi pedig nyugodtan álomba szenderülhetünk. Az alvás nekünk a legnagyobb ajándék!

 

Hogyan nézne ki a ti ideális napotok? Mivel egészítenétek ki még a sort?