2019. április 23.

A Z generáció: 6 híres influencer itthon, akiért gyerekeink rajonganak

A Z generáció: 6 híres influencer itthon, akiért gyerekeink rajonganak

 

Mi még filmsztárokért és zenészekért rajongtunk, gyerekeink az influenszereket imádják. De mitől híresek?  Miért követik őket ilyen sokan? Egyáltalán kik ők?

A Z generációba tartoznak az 1995 és 2009 között született fiatalok, őket követi 2010-től az alfa generáció. Tagjai sokban különböznek az előző generációk, főleg a közvetlenül megelőző Y generáció tagjaitól (a most 30-asok generációjától), hiszen mondhatni együtt nőttek fel technikával, beleszülettek a digitális technológiák világába, amelyben már elképzelhetetlen élni a Web 2.0, mobiltelefonok, más digitális és kommunikációs eszközök használata nélkül. Az z-sek tanulási szokásai már teljesen mások, mint a miénk, hiszen hozzá vannak szokva a gyors információáramláshoz és annak befogadásához, képesek több mindennel egyszerre foglalkozni, az információkat pedig teljesen másképp dolgozzák fel, mint a megelőző generációk. A technika fejlődése miatt nem sok Z generációs fiatalt látunk könyvvel a kezében ücsörögni, emiatt azt gondolhatjuk, hogy ez a generáció előtérbe helyezi a videójátékokat az olvasással szemben, de ez nem így van. Attól, hogy nem látunk könyvet a kezükben, az nem azt jelenti, hogy nem olvasnak vagy nem tanulnak, csupán alkalmazkodtak a rohanó világhoz, olvasnivalójukat telefonjaikon, tableteiken olvassák.

A Z generációnak már nem azok a hírességek jelentik a viszonyítási pontokat, akik valamilyen szakmai siker alapján váltak ismertté, hanem a YouTube-sztárok és a vloggerek, influenszerek, azaz véleményvezérek. Számukra ezek a digitális celebek az elsődleges sztárok, mi felnőttek pedig értetlenül állunk a helyzet előtt, és legtöbbször azt gondoljuk, hogy semmiféle mögöttes tartalom, és belefektetett munka nincs mögöttük. Pedig ez nem így van, hiszen sokan iskola mellett csinálják a YouTube csatornájukat, képesek összerakni, szerkeszteni, megvágni egy videót, nagyon jól kommunikálnak, szórakoztatóak, és mindezt a képességüket sokszor jó célokra fordítják!

Szülőként fontos megismernünk kamaszodó gyerekeink sajátos világát, tudnunk, mi az, ami most menő a korosztály körében. Bejegyzésünkben ezért megmutatjuk a TOP leghíresebb hazai fiatal influenszert, akikért gyerekeink rajonganak.

#1. Palvin Barbara

11,7 M követő az Instagramon

Kamaszodó lányaink biztosan imádják, de őt még mi is ismerjük, és büszkék vagyunk rá. Karrierje 2006-ban, mindössze 13 évesen indult, 2019-ben első magyarként a Victoria's Secret angyala, azaz a márka hivatalos modellje lett, ami a legnagyobb eredmény a modellszakmában.

#2. Barni.

558959 Youtube feliratkozó

A 22 éves Barni. vicces és szórakoztató videókat tölt fel a Youtube-ra arról, hogyan lehet hatalmas buborékot fújni a víz alatt, vagy melyik Párizs legbüdösebb sajtja.

#3. Viszkok Fruzsi

369258 Youtube feliratkozó

A 24 éves Viszkok Fruzsi 8 éve vezeti a blogját és 6 éve az életmóddal foglalkozó Youtube-csatornáját. Abszolút hobbiként indult számára, de ma már szépségápolásról szóló videós összeállításaiból, vlogjaiból él.

#4. Enji Night

718487 Instagram követő

Enji Night (@enjinight) jelenleg 718487 Instagram követővel rendelkezik, amivel a követők szerinti ranglistán a 3. helyet foglalja el és a legtöbb insta követővel rendelkező magyar Instagram sztárok 1%-ba tartozik. Egy képéhez átlagosan 770.5 hozzászólás érkezik, és 79041 ember kedveli, amivel a 2. az egy bejegyzéshez érkező átlag lájkok szerinti toplistán. És hogy mitől ilyen híres? A „cosplay-es” lány a legkülönfélébb kitalált karakterek saját kezűleg elkészített jelmezeibe bújik. A cosplay a costume play kifejezésből keletkezett mozaikszó, a cosplayesek egy kedvelt fikciós karakter bőrébe, de leginkább ruhájába, jelmezébe bújnak be.

#5. BENIIPOWA

452871 feliratkozó a Youtube-on

„Az én nevem Nagy Benedek, BENIIPOWA és 18 éves vagyok! A csatornámat 2012ben kezdtem el, és aktívan videóztam 2013 tavaszáig. Akkor kezdődött egy elég nagy kihagyás a videózással, de most 2016-tól remélem, ismét előre tudok törni! Amikkel foglalkozom: Különböző játékok, élőadások, kihívások és VLOG videók!” – írja bemutatkozásában.

#6. Uborcraft

392,146 feliratkozó a Youtube-on

Uborcraft Minecraftos videóival vált közismertté, ma már saját termékei is vannak. Videóiban videójátékos kihívásokat teljesít, játékokat kommentál.