2019. március 28.

So slime + gyerek = Egy felejthetetlen bolondok napja

Bolondok napja

Április 1. eredetére már több magyarázat is létezik. Egyesek szerint április 1. beugratós szokása a változó, csalóka április időjárás kapcsán született meg. Mások szerint a bolondok napja a középkori Franciaországból származik, ahol az év április elsején kezdődött, és e napon az ismerősök ajándékokkal lepték meg egymást.  Vannak, akik az ókori Saturnáliák folytatásának tekintik, mások azt mondják, hogy a szokási a húsvéti passiójátékokból ered. Régebben az ugratás ártatlan formája volt, amikor az áldozatot galambtejért, szúnyogzsírért, kakasfogért, szárított hóért küldték a boltba. A sajtó megjelenésével minden olvasni tudó részesül az április 1-jei tréfákban, álhírekben.

 

Nem véletlen, hogy a gyerekek imádják ezt a napot, főleg ha maguk is ártatlan tréfákat űzhetnek másokkal. A So Slime-ot gyakorlatilag a bolondozásra találták ki. A So Slime-al való játék azonban nemcsak jó szórakozás, de kitűnően fejleszti a kisebbek érzékszervi észlelését is, hiszen négy érzéküket aktivizálja, a tapintást, a szaglást, a látást, a hallást (sőt mivel alga alapú, természetes zseléből készül, akár meg is ízlelhetik, ha akarják). Amikor pedig egy játék több érzéket stimulál egyszerre, a gyerekek több lehetőséget kapnak saját kreativitásuk felfedezésére és fejlesztésére, sőt az érzékszervekkel való játék fejleszti a nyelvi készségeket, a problémamegoldást, a szociális és emocionális intelligenciát, a nagymotoros képességeket is.

 

De most nézzük, miért is a legtökéletesebb választás a So Slime, ha bolondozni támad kedvünk?

#1. Mert mi magunk keverhetjük ki

A So Slime mókagyár készlettel az egyedi slime-ok percek alatt elkészülnek, legyen az fémesen csillogó, neon vagy akár pasztell színű. Csak öntsük össze a port, a csillámokat, a konfettit, és adjunk hozzá vizet, keverjük össze, és kész is a tökéletes slime! Még meglepi figurákat is rakhatunk bele, ha pedig kifejezetten meg akarunk valakit tréfálni, akkor akár mindenféle ijesztő dolgot, például gumibogarakat is belerejthetünk. Persze gyár nélkül is készíthetünk trutyikat, mégpedig egy shakerrel. Bolondok napja alkalmából eljátszhatjuk, hogy valami finom gyümölcs italt keverünk össze a shakerben. Nagy lesz a meglepetés, amikor egy nyúlós ragacsot találnak benne a vendégeink!

 

#2. Mert buborékot is fújhatunk belőle

Bolondok napja alkalmából a So Slime-őrülteket meglephetjük egy bűvészmutatvánnyal. A So Slime egyik legújabb verzióját ugyanis nemcsak trutyikészítéshez használhatjuk, de fújhatunk belőle buborékokat is. Csak vegyük ki a visszazárható zacskóból a színes felfújható slime-ot, helyezzük bele a szívószálat, és két ujjunkkal összefogva őket, óvatosan fújjunk bele a szívószálba. Csinálhatunk belőle labdát, és el is dobhatjuk. Biztos mindenki meglepődik majd azon, mi mindenre képesek vagyunk a slime-mal. Bűvészkedhetünk a színváltós Slime-al is, amelynek a hőmérséklet változásával megváltozik a színe. Más lesz hidegben, más lesz melegben és más lesz ott, ahol a kezünkkel megérintjük!

 

#3. Mert még világíthatunk is vele

Hasonló meghökkenést érhetünk el a So Slime sötétben világítós verziójával. Ahhoz, hogy a slime megfelelően világítson, először tegyük erős fény alá pár másodpercig, majd menjünk egy sötét helyiségbe, hogy lássuk, hogyan világít. Bolondok napja alkalmából megtréfálhatjuk barátainkat, ha elrejtünk a szobában néhány világítós slime-ot. Vajon mit fognak szólni hozzá, ha leoltjuk a villanyt elalvás előtt? Eljátszhatjuk, hogy mi is meglepődünk a földöntúli idegen anyag jelenlétén a lakásban…

 

Ti mivel tréfáljátok meg a barátaitokat?