2019. március 26.

„Csak a kezemet figyeljétek!” – a Marvin’s Magic varázslatos világa

Varázslatos kompetenciafejlesztés

Bár ennyi bűvész trükköt nem tartalmaz Marvin varázslatos Bűvészdoboza, összesen 125 vicces bűvészmutatványt és fortélyt elleshetünk és kigyakorolhatunk, illetve bemutatatunk a készlet segítségével. Marvin Berglas – Rodolfóhoz hasonlóan – egy létező bűvész, számos mutatványát megtekinthetjük a világhálón. Marvin nemzetközileg elismert bűvész, aki rengeteg bűvészpalántát inspirál világszerte.

Néhány trükkhöz a dobozban található speciális bűvészkellékre lesz szükségünk, néhány esetben pedig elég a ház körül fellelhető mindennapi használati tárgyakért, vagy szimplán csak a saját ujjunkért nyúlni. A Marvin Bűvészdoboza arra ösztönzi a gyerekeket, hogy gondosan előkészítsék saját mutatványukat, majd alaposan begyakorolják trükkjeiket, és bemutassák a „közönségünknek”, családtagjaiknak, barátaiknak, osztálytársaiknak. A bűvészdoboz kellékei rengeteg kompetenciát fejlesztenek a gyerekek aktuális életkorának megfelelően, így a kézügyességet, a kreativitás, a matematikai készségeket, a kitartást, a figyelmet, stb., amellett, hogy szórakoztató és sikerélményt nyújtó játék is egyben. A bűvész trükkök arra is lehetőséget nyújtanak, hogy a gyerekek legyőzzék a szerepléstől való félelmüket, lámpalázukat, ki merjenek állni és bemutatni trükkjeiket. Ez segíti a kudarckerülő magatartás leküzdését, és önbizalmat ad nekik.

A Marvin varázslatos bűvészdobozából mi most három könnyebb trükköt próbáltunk ki:

 

#1. Találd meg az érmét!

A mutatványhoz 3 pohárra és egy érmére lesz szükség. Ragasszunk egy hosszú hajszálat egy érmére a mutatvány bemutatása előtt. A trükk közben fordítsunk hátat a közönségünknek, hogy ne lássuk, melyik pohárral takarják le az érmét, és hogyan keverik meg a poharakat az asztalon. Miután visszafordulunk, keressük meg, melyik pohár alól lóg ki hajszál. Biztos, hogy az Itt a piros, hol a piros mutatványt is így csinálják!

#2. A mozgó varázspálca

A bűvészdobozban található varázspálcával számtalan trükköt mutathatunk be, az egyik a következő: tegyük le a varázspálcát az asztalra, és minden alkalommal, amikor elhúzzuk felette a kezünket, észrevétlenül fújjunk rá egyet. Ettől arrébb gurul a pálca, és úgy fog tűnni, mintha varázsképességünk lenne. Arra ügyeljünk, hogy a fújás közben ne csücsörítsük össze az ajkainkat, nehogy észrevegyék a csalást.

 

#3. Lebegő virsli

És persze vannak olyan trükkök is Marvin varázslatos bűvészdobozában, melyekhez nem kell semmiféle kellék, csupán a két ujjunk, melyekkel igazi optikai csalódást hozhatunk létre. Tartsuk a két mutatóujjunkat közel az arcunkhoz. Ha ellazítjuk a szemünket, úgy fog tűnni, mint ha két ujjunk között egy lebegő virsli volna!

 

És ha már ujjak! A Marvin’s Magic Varázsolj fény szettjében található két élethű, világítani képes gumiujjal mindenkit megtéveszthetünk a közelünkben, hiszen bárhonnan fényt varázsolhatunk úgy, hogy a többieknek fogalmuk sem lesz, hogyan is csináljuk. A gumiujjakat saját hüvelykujjainkra kell ehhez felcsúsztatnunk, majd megnyomnunk a többi ujjunkkal ahhoz, hogy a hüvelykujj található világítószerkezet bekapcsolódjon. A mutatványhoz el kell sajátítanunk néhány alaptechnikát, fel kell tudnunk villantani a fényt, majd eltüntetni azt, de ha ez megvan, bárhogyan játszhatunk a fénnyel: feldobhatjuk a levegőbe, egyik kezünkből a másikba pattinthatjuk, a lábunkra dobhatjuk, stb. A lehetőségeknek csak a fantáziánk szabhat határt!

 

Ti szoktatok otthon bűvész trükköket készíteni? Mi a kedvenc trükkötök?