2019. március 14.

5 tipp egy játékos hosszú hétvégéhez

Gyerekekkel többnyire nem a pihenésről szól a hosszú hétvége, de ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül stresszesnek kell lennie. Olyan tippeket ajánlunk most, melyek nemcsak feltöltik az egész családot, de a gyerekeknek alkalmuk lesz kicsit arról is tanulni, mit ünneplünk március 15-én.

#1. Március 15. játékosan

Bár az oviban még leginkább izgalommal tölti el a gyerekeket az ünnepre készülődés, hiszen rengeteg kreatív, kézműves foglalkozásban vesznek részt, az iskolában sajnos gyakori, hogy hosszúra és végtelenül unalmasra nyúlik az ünnepi megemlékezés. Gyakori, hogy a gyerekeknek március 15-ről a kényelmetlen ünneplők, a hosszú-hosszú álldogálások, és a még hosszabb köszöntők jutnak az eszükbe. Pedig ez az ünnep nem erről szól. Játsszunk inkább huszáros játékokat, készítsük huszáros csákót, vagy nevezzük ki a játékdobot huszárdobnak. Ha „élőben” is meg akarjuk csodálni a huszárokat, látogassunk el a Skanzenbe, ahol huszárképző ügyességi feladatok, ólomkatonás játékok, és huszár választás várja a gyerekeket.

#2. Kiránduljunk

Az időjárás-jelentés szerint szikrázó napsütés és 19-20 fok várható a hétvégén, igazi kirándulóidő! Kár lenne kihagyni a természetjárást. A túra, a barátokkal való rohangálás biztosan leköti majd a gyerekek figyelmét, de az odavaló útra nem árt készülni. Mobilnyomkodás helyett ajánljuk például a hordozható Purple Cow Torpedo mágneses társasjátékot, melyben a cél az, hogy eltaláljuk a másik hajóját. Ugyancsak leköti a gyerekek figyelmét utazás közben a Grabolo úti társasjáték, melynek Bogyó és Babócás változata a kicsik kedvence!

#3. Piknik egy közeli parkban vagy a kertben

Ha nem szeretnénk messzire utazni, az ebédet kivételesen elfogyaszthatjuk a fűben, a saját kertünkben vagy egy közeli parkban. A gyerekek imádni fogják, az biztos, főleg ha van saját ételhordó készletük, vidám uzsonnás táskájuk. Nagyobbak segédkezhetnek a szendvics-, pontosabban a katonakészítésben, kisebbek játékételeket csomagolhatnak, és leutánozhatják a felnőttek tevékenységét.

#4. Szabadtéri játék

És ha már ilyen jó az idő, kár lenne négy fal között játszani. A Wicked Outdoor Booma kültéri bumeráng a világ egyik legjobb visszatérő sportbumerángja. A jellegzetes háromágú, világhírű bumeráng nagyon pontos, és minden alkalommal visszatér, ezért kiváló szabadtéri játék! Mindemellett puha és biztonságos, könnyű elkapni és eldobni, különböző járatai finomhangolhatóak. Vidám szabadtéri ütőjáték a Tech4Kids Minion Flick Stix, mely puha minyon formájú labdával és 2 szuper ütővel rendelkezik. Az ütők egyedi, tépőzáras kialakításának köszönhetően visszaüthetjük vagy elkaphatjuk a repülő plüss Minyont, miközben a játék szórakozva fejleszti gyerekeink kézügyességét, illetve finomítja a szem-kézkoordinációt.

#5. Esti társas

Koratavasszal még nagyon hűvös tud lenni, ha lemegy a nap. Ha a gyerekek nem fáradtak ki túlságosan, este elővehetünk egy jó kis társast. Az alkalomhoz illik a Rizikó társasjáték, melyben egy erős hadsereg felállítását követően kell meghódítani a világ 6 kontinensét. Az 1959-ben kiadott társasjáték nagy népszerűségnek örvend, köszönhetően a könnyen megtanulható játékszabálynak és izgalmas játékmenetének, melyben a játékosnak a hadsereg vezetőjeként kell minél erősebb, és stratégiailag a legösszetettebb katonai csapattal megszerezni és megtartani a világ kontinenseinek fontos területeit. Hogy a család lány tagjainak is kedvezzük, játsszunk Activity-t, melyet kis fantáziával akár át is alakíthatunk forradalmi tematikájúvá.

Ti hogyan töltitek az év első hosszúhétvégéjét? Válaszoljátok meg nekünk kommentben!