2019. március 12.

8 unaloműző játék, mely kiválóan fejleszti gyermeked figyelmét

Jöjjön hát a TOP 8 unaloműző játék

Mi most összegyűjtöttük azt a nyolc egyszerű, mégis nagyszerű játékot, amely szerintünk a legalkalmasabb a gyerekek figyelmének fenntartására:

#1. Építőjátékok

Saját bőrünkön is tapasztalhatjuk, hogy az építőjátékokat sosem lehet kinőni. A jó bennük az, hogy rengeteg lehetőségük van a gyerekeknek arra, hogy különböző dolgokat építsenek belőlük. A fiatalabbak használhatják őket olyan tanulási tevékenységekhez, mint a darabok megszámlálása, vagy olyan alapvető matematikai műveletek elvégzéséhez, mint az összeadás, kivonás. Az építőjátékok számos tanulási lehetőséget biztosítanak a gyerekek számára, mindemellett le is kötik a figyelmüket.

#2. Babák és plüssállatok

A gyerekek szeretnek úgy tenni, mintha a babáik, akciófiguráik, plüssállataik valóságos emberek vagy állatok lennének. Akár órákat is el tudnak játszani így. Akár kettővel egyszerre is eljátszhatnak, és mindegyik hangját utánozhatják. Ez nemcsak számukra, de számunkra is igen szórakoztató.

#3. Gyurma

Akárcsak az építőjátékok, úgy az olyan jó minőségű gyurmák, mint a Play-Doh is lehetővé teszik a gyerekek számára, hogy bármit, amit elképzelnek, azt meg tudják alkotni. A kreatívnál kreatívabb kiegészítők mind jópofa pluszt adhatnak a gyurmázás élményéhez, de egy egyszerű gyurmakészlet is elég a több órán át tartó, figyelemlekötő játékhoz.

#4. Művészeti kellékek

Az alkotás nagyszerű módja a figyelemlekötésnek, ráadásul elősegíti a kreativitást, és növeli az önbecsülést. Válasszuk azt a művészeti ágat, amelyben a gyerek a legotthonosabban mozog: ez lehet egy egyszerű színező, vasalható gyöngykészlet, vagy akár szappankészítő szett is.

#5. Hangszerek

A legtöbb gyerek nagyon muzikális, szereti a zenét, a ritmust. Az egyetlen dolog, ami jobb a zenehallgatásnál, az maga a zenélés. Ha a valódi hangszerek nem jöhetnek szóba, akkor a játékhangszerek is megteszik: a xylophone, a különféle csörgők, dobok, cintányérok hosszú ideig leköthetik a figyelmüket.

#6. Háztartás és kertészkedés

A gyerekek szeretik leutánozni a szüleiket, épp ezért figyelmüket remekül lekötik az olyan gyerekeknek készült háztartási eszközök, amelyekkel élethűen eljátszhatják a takarítást, mint például Klein Bosch mini porszívója, a Melissa & Doug takarító szettje vagy a Playgo gőzölős vasalója. A tavasz beköszöntével a kerti munkálatokba is bevonhatjuk a gyerekeket, a kezükbe adhatunk játék kisásót, vagy biztathatjuk őket arra, hogy maguk is ültessenek füvet a My Fairy Garden mini tündérkertjeibe.

#7. Homokozás

A homokozó általában tele van játékkal, de maga a homokkal való játék is több órára csodás játékélményt ad a gyerekeknek, hiszen megtapasztalhatják a homok különböző álagait, formákat önthetnek, szitálhatják, vagy akár homokvárat is építhetnek belőle. Sőt színes homokképeket is alkothatnak.

#8. Labdák

A labdák nemcsak lefoglalják a gyerekeket, de a testmozgást is ösztönzik. Rengeteg módja van annak, hogyan játszanak vele, nem véletlen, hogy a labda ősidőktől fogva remek játék mind a gyerekek, mind a felnőttek számára.

Néha az egyszerűbb játék a legnagyszerűbb megoldást nyújtja a figyelem lekötéséhez és fejlesztéséhez.

Nálatok melyik játék vált be?