2018. október 4.

Speed Colors társasjáték

 

A Speed Colors egy készségfejlesztő társasjáték, amit 2-5 játékos tud játszani.

A doboz ajánlása szerint 5 éves kortól játszható, de szerintünk akár a 3 éves kis ügyesek is tudnak már színezgetni, csak több időre van szükségük megjegyezni a színeket.

A játék lényege: a dobozban szereplő két oldalú kártyákon képek láthatóak, ám az egyik oldalukon színesek, míg a másikon fekete-fehérek – a színeket kell megjegyezni és helyesen kiszínezni. Aki a leggyorsabb, az nyer!

A játék tartalmaz hat darab különböző színű törlőszivacsos végű filctollat, illetve ötvenöt darab kártyát különböző ábrákkal, továbbá 5 pontozókártyát.

A pontozás úgy néz ki, hogy 2 pont (ez a maximális) jár területenként, ha helyesen került kiszínezésre a felület és a vonalon belül maradt a színezéskor a játékos. 1 pont jár, ha vonalon belül színeztünk, de nem helyes színnel. Ez taktikázásra is adhat okot, hiszen ha nem emlékszünk a megfelelő színre, akkor is érdemes valamilyen tetszőleges színnel vonalon belül maradva színezni.

Vigyázzatok, mert a filctollak kupakjai összekeveredhetnek a kör végére!
A Speed Color egy különösen gyors iramú játék, amely igazolja, hogy a színezés szórakoztató mindenki számára!

Ha már megunnátok az 55 kártyát vagy esetleg kifogynának a filcek, akkor kiegészítőt is lehet kapni, amiben extra kártyák és filcek vannak. 

A játék a Spiel des Jahres döntős játékai között szerepelt!