2018. szeptember 4.

Egy őrület nyomában: A Slime

„Slime”… „ragacs”… „műtakony”… a magukra kicsit is adó tinédzserek, gyermekek és szüleik az elmúlt egy évben biztosan megismerkedtek ezzel a fogalommal. A legenda szerint thai tinédzserektől indult útjára a hódító hadjárat, és lassan, de biztosan, nyúlós, buborékos, zselés anyaggá változtatta a világot a közösségi médiacsatornák segítségével!

De mi lehet a titok? Mitől lett ennyire népszerű a slime? A slime, a tapintás, érintés, a konkrét fizikai kapcsolatba kerülés által valahogy visszarántott nagyon sok fiatalt a virtuálisból a materiális világba is, hiszen, amíg a slime-ot készítették, vagy játszottak vele, egy kicsit fel kellett nézniük az okostelefonból, fel kellett állniuk a számítógéptől. Szükségük volt valami olyanra a hideg-rideg, kocka-világában, ami a szenzoros érzékelésüket ébreszti fel újra – fogalmazta meg véleményét Nadia Jenefsky amerikai művészetterapeuta. Persze óriási ellentmondás, hogy ez az ösztönös gyúrós, formázós, színezős dolog, amely „kétkezi” törődést igényel, mégiscsak az internetnek és a közösségi médiacsatornáknak köszönhet mindent…!

És hogy mi a jó azon kívül a slime-készítésben, hogy visszavezet a kézzelfogható való világ történéseihez? A legtöbben tudat alatt a stresszt szeretnék oldani vele, illetve egyszerűen csak észrevették, hogy a slime-ot gyúrni, átdolgozni, buborékoztatni, pukkantgatni kifejezetten jó hatással van az idegrendszerre. A slime az ifjú felhasználók szerint igazi művészet. Az az alkotói szabadság, amely színekben, csillámokban variálhatóságot jelent, a tinédzserek szemében maga a csoda!

 

Most egy egészen tökéletes csomag is megjelent a Canal Toys-tól a játékboltok polcain: a Slime Factory laboratórium, amelyben porok, csillámok, shakerek segítségével lehet slime-okat gyártani. Azokat színek szerint dobozolhatjuk, feliratozhatjuk, matricázhatjuk, majd indulhat a ragacsolás!

 

Tovább az összes Slime termékhez...